Προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια
Άγιος Ιωάννης Ρώσος & Μονή Οσίου Δαυίδ
26 & 27 Νοεμβρίου 2016

1η ημέρα: Πύργος – Προκόπι: Άγιος Ιώαννης Ρώσος – Μονή Οσίου Δαυίδ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας 06.45 π.μ. και αναχώρηση στις 07.00 π.μ. Ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε με προορισμό το Προκόπι, ένα όμορφο χωριό με πλατάνια και πεύκα. Εδώ θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και το σκήνωμα του Αγίου που μεταφέρθηκε στην Εύβοια τον Οκτώβριο του 1924 από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Τακτοποίηση στους κοιτώνες και γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Στις 4.00 μ.μ αναχωρούμε για το ανδρικό Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ που βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης στα χαμηλά των βουνών «Καβαλάρης» και «Ξηρόν Όρος» αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα και πάνω από το χωριό Καλαμούδι και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του σωτήρος. Επιστρέφουμε στο Προκόπι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Προκόπι – Χαλκίδα – Πύργος

Αφού παρακολουθήσουμε την πρωινή θεία λειτουργία, αναχωρούμε για την πόλη της Χαλκίδας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το σύνθετο και μοναδικό φαινόμενο της Παλίρροιας του Ευρίπου. Είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στις παλιρροϊκές δυνάμεις και παρατηρείται μόνο στον Πορθμό του Ευρίπου στην Χαλκίδα, (Ελλάδα), εξ ου και η ονομασία της. Ο πορθμός και συγκεκριμένα ο δίαυλος του Ευρίπου είναι μία στενή λωρίδα θάλασσας πλάτους 39 m, μήκους 40 m και βάθους περίπου 8,5 m που συνδέει το Βόρειο Ευβοϊκό με τον Νότιο Ευβοϊκό, μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στη Χαλκίδα. Σ΄ αυτόν το χώρο παρουσιάζεται το ακόλουθο μοναδικό σύνθετο φαινόμενο, τα ύδατα του διαύλου να κινούνται συνεχώς, ενώ συγχρόνως ν΄ αλλάζουν και φορά κίνησης, κατευθυνόμενα άλλοτε προς τον Βόρειο και άλλοτε προς το Νότιο Ευβοϊκό.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 50 € (κρατήσεις με προκαταβολή 20 €)

Στην Τιμή περιλαμβάνονται :
• Μεταφορά με άνετο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Μία διανυκτέρευση στους κοιτώνες του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
• Αρχηγός, συνοδός γραφείου.
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα.
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε δίπλα σας για κάθε είδους ταξίδι και επιθυμία σας. Δείτε τις έτοιμες προτάσεις μας αλλά, αν αυτό που ψάχνετε δεν είναι εκεί, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε το ταξίδι των ονείρων σας.

Loading map...

Φόρμα επικοινωνίας

Εισάγετε το όνομά σας.
Εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email .
Γράψτε το μήνυμά σας.

DIMITROULAS TRAVEL
Πατρών 46, Πύργος Ηλείας

Τηλέφωνo γραφείου : 2621302074

Κινητά: 6987608426 & 6942412727

email: dimitroulastravel@gmail.com

Βρείτε μας στα Social Medial